Nieuws

Nieuwsberichten

15-07-2020

Lancering zorro® op 15 juni 2020

Reinaert de vos is van ’t Waasland: schalks, listig, schrander en gericht. Zorro is vos in het Spaans. Met een speelse verwijzing naar het episch dierdicht, hoogtepunt in de nederlandstalige Middeleeuwse literatuur, heeft Familiekunde Vlaanderen regio land van Waas vzw een nieuw zoekinstrument ontwikkeld om onze voorouders te vinden. 
Net zoals een sluwe vos snuffelt onze nieuwe krachtige zoekmachine “Zorro” snel en efficiënt naar je verleden: je afstamming, je voorouders en hun gezinnen. Zorro werd in de voorbije maanden ontwikkeld, uitgetest en op punt gezet om je nog beter te helpen bij je opzoekingen naar je eigen familiegeschiedenis. 
Tijdens het testen van Zorro kregen we zeer lovende commentaren:

  • “Een GEWELDIGE verbetering, waar wellicht iedereen maar van kan dromen!!!  Ik doe enthousiast verder.”
  • “Eerste bevindingen – ZORRO is een grote verbetering t.o.v. de vorige zoekmethode ! Zo heb ik voor mijn parenteelstaten al enkele nieuwe afstammelingen gevonden, die ik met de oude methode allicht nooit zou gevonden hebben!”
  • “Wauw echt wauw”
  • Even zeggen dat dit wel een mooie stap vooruit is, met al deze query- en combinatiemogelijkheden! Top werk hoor!” 

Zorro is permanent online beschikbaar op www.publicatie-landvanwaas.be via een prijsvriendelijk abonnement. 

Over Familiekunde Vlaanderen regio Land van Waas vzw.
De vereniging stelt zich tot belangeloos doel het kennisknooppunt en onderzoekcentrum te zijn voor genealogie, familiegeschiedenis en heraldiek in de regio Land van Waas, het propageren en het bevorderen van het familieonderzoek onder de brede lagen van de bevolking, de opleiding en de aanmoediging tot het samenstellen van een echte familiegeschiedenis.
Meer dan twintig vrijwilligers zijn actief in de vereniging en honderden genealogen consulteren regelmatig onze online publicatie.
In de voorbije 10 jaar lag de focus van de vereniging op het digitaal publiceren van indexeringen, bewerkingen van archiefstukken, akten en documenten die genealogisch relevante informatie bevatten. Zo zijn momenteel meer dan 1,5 miljoen akten van parochieregisters en burgerlijke stand geïndexeerd en beschikbaar voor opzoekingen, dikwijls met link naar het beeld van de akte zelf. Meer dan 1 miljoen geïndexeerde bidprentjes en rouwbrieven en nog talloze andere documenten zijn digitaal beschikbaar via onze publicatiewebsite.
FV-Land van Waas groeide van een feitelijke vereniging, opgericht in 1972, uit tot een volwaardige vzw in 2018.  FV-Land van Waas vzw heeft een nauw samenwerkingsverband met haar koepelvereniging Familiekunde Vlaanderen vzw. 

----- ooooo -----

Het persbericht werd opgepikt door de krantengroep Mediahuis. Zowel het Nieuwsblad als de Gazet van Antwerpen publiceerden een opvallend artikel in het lokale katern voor het Land van Waas.

Noteer dat het aanbod voor een proefabonnement waarvan sprake in dit artikel slechts geldig was tot juli 2020. Wil je abonneren op Zorro®? Ga dan naar 'Abonnement'.

De naam Zorro werd door de projectgroep gebruikt als projectnaam, verwijzend naar “ZOekRObot”. Zorro is een veel geregistreerd merk, maar was dat nog niet voor ‘stamboomonderzoek’ onder klasse 45. Het beeldmerk zorro® was ongebruikt geregistreerd door het projectontwikkelingsbedrijf Revive, gevestigd in Gent. We zijn Revive erg dankbaar dat zij bereid werden gevonden om het beeldmerk over te dragen aan Familiekunde Vlaanderen regio Land van Waas. Zo hebben we dus van zorro® een geregistreerd beeldmerk kunnen maken. En omdat ‘zorro’ het Spaans woord voor vos is, was de link naar de sluwe Reinaert, middeleeuws dierensymbool voor het Land van Waas, snel gemaakt.